logo

Wolfsroedel

“Wij wedden om een mens.
Jij beweert dat mensenkinderen zonder zonden geboren worden en wilt pas van zonde spreken als iemand vrijwillig en willens en wetens een verkeerde daad pleegt.” 

Vulpe, Alexandru en Ion ontvluchten hun saaie dorp en sluiten zich aan bij de roversbende van Lupu, Vulpes broer. Op hun zoektocht naar avontuur ontdekken ze een verlaten klooster.
Daar opent Lupu het graf van prins Vlad Tepes, alias Dracula: er zou een schat in verborgen zijn. Niet lang daarna duikt er een onbekende schaapherder op. Hij vertelt meeslepende verhalen over vroegere oorlogen. De jongens raken in de ban van het verleden, met fatale gevolgen. Ver weg van het dorp met zijn regels en beschaving verworden ze tot wolven…

Voor jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen. Voor het toneel bewerkt door theatergroep Fabuleus.

Lezers en de pers

Wolfsroedel zal mij altijd bijblijven.
NRC Handelsblad

Een schitterend epos dat zich bij de lezer naar binnen bijt.
De Standaard

Het fascinerende aan Wolfsroedel is de grenzeloze intensiteit waarmee het boek van de eerste letter tot de laatste punt geschreven is.
Algemeen Dagblad

Het is echt een bijzonder en meeslepend verhaal, ik kon niet meer stoppen met lezen. Het zit vol spanning en raadsels. Ik vind het een van de beste boeken die ik heb gelezen (…).
Miss Bloom op www.mijnstempel.nl

Prijzen en nominaties

  • Gouden Uil Jeugdliteratuur 2003
  • Zilveren Zoen 2003