logo

Kersenbloed

“Het maanlicht dat op de open plek viel, had de kleur van melk, van parels. Het maakte de nachthemden van de jongens erg wit, en de bloedvlekken op Emmetts handen erg donker. Het bloed glom en gleed langzaam als stroop langs zijn polsen omlaag. Tims bloed.”

Engeland, 1880.
Vincent wordt door zijn ouders naar kostschool gestuurd. Hij moet erg wennen aan de strenge regels van de leraren, maar ook aan de regels waar niemand over praat.
Langzaam maar zeker ontdekt hij dat de oudere jongens de eerstejaars terroriseren en dat er tussen hen geheimzinnige dingen gebeuren.
Als een jongen uit de zesde om het leven komt, is dat het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen. In de bossen rond de school duikt een duistere figuur op: de angstaanjagende natuurgod Pan. Wie hem ontmoet, zal het niet overleven…
Vincent en zijn vrienden raken in de ban van de god, met fatale gevolgen.

Kersenbloed gaat over de jeugd van Vincent Farley, een van de hoofdpersonen uit SchijnbewegingenTegenspel en Spiegeljongen.

Dit boek is verschenen in de serie Kidsbibliotheek: een initiatief van uitgeverij Lemniscaat en de jongerenkrant Kidsweek om lezers tegen een vriendelijk prijsje te laten kennismaken met de Nederlandse jeugdliteratuur.

Voor jongeren vanaf 11 jaar.

Lezers en de pers

Zeer de moeite waard: prachtige scènes, sfeervol en spannend verteld.
Leesgoed

Ik vind dit boek wel heel spannend. Soms te spannend. Ik ga het dus alleen overdag lezen.
Lezersrecensie bol.com

Zwigtman weet het morele dilemma overtuigend neer te zetten. 
Didaktief

Prijzen en nominaties

  • Longlist Gouden Uil jeugdliteratuur 2008