logo

2. Tegenspel

“Op de morgen na Guy Fawkes Nacht werd ik wakker zonder ‘o…hell’-gevoel, maar wel met het sterke vermoeden dat ik iets belangrijks vergeten was. Ik kon maar niet bedenken waarom ik zo idioot gelukkig was.”

London, november 1894. Na een lange zoektocht heeft Adrian eindelijk gevonden wat hij zocht: zijn Grote Liefde. Vincent Farley – kunstschilder, lief, verlegen en schathemelrijk – is tot over zijn oren verliefd op hem. Het lijkt te mooi om waar te zijn.
Wanneer de geheimen van Oscar Wilde en zijn vriendenkring tijdens een sensationeel rechtbankproces op straat komen te liggen, worden vele vriendschappen op de proef gesteld. Ook de liefde van Adrian en Vincent komt zwaar onder druk te staan. Want kan Vincent wel houden van een jongen met zo’n duister verleden als Adrian?

Voor jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen.

‘Tegenspel’ is het tweede deel van de Groene Bloem trilogie.

Lezers en de pers

Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. (…) Ze vertelt ‘het hele verhaal’. Dát leidt tot werkelijk indringende adolescentenliteratuur.
Trouw

Een adolescentenroman om je vingers bij af te likken.
De Standaard

Zwigtman bewijst met Tegenspel opnieuw dat geluk te koop is, en wel bij de betere boekhandel.
Gay Krant

Prachtig boek, dat de homocultuur in de 19e eeuw beschrijft en ondertussen de gevoelens van de homoseksuele Adrian zo meeslepend vertelt, dat je het boek niet weg kan leggen (…).
Lezersrecensie op bol.com

Prijzen en nominaties

  • Longlist Thea Beckman Prijs 2007
  • Nominatie Zeeuwse Boeken Prijs 2007
  • Longlist Gouden Uil jeugdliteratuur 2008
  • Nominatie Tzum-prijs 2008