logo

Het boek van het leven

Over bolle buiken, bonenbaby’s en kraamfeesten

Illustraties door Sassadras de Bruyn

Wist je dat

kinderen die graag een broortje of een zusje wilden vroeger kikkers gingen vang? Een lekker hapje om de ooievaar mee te lokken.

Wist je dat

babyhoofdjes nog min of meer kneedbaar zijn? Tijdens de geboorte schuiven de botten van hun schedeldak een beetje over elkaar. Een handige oplossing van moeder natuur!

Wist je dat

baby’s in hun eigen taal huilen? Franse baby’s beginnen doorgaansmet een lage toon die steeds hoger wordt. Bij Duitse baby’s is dat meestal andersom.

Een bijzonder boek over het grote wonder van zwangerschap en geboorte. Vol verrassende weetjes, eeuwenoude verhalen en kleurrijke anakdotes van over de hele wereld.– Recensie hip & hot blogazine –

Door: Judith van Wijk

Floortje Zwigtman schreef een bijzonder boek over bolle buiken, bogenbaby’s en kraamfeesten. Het is een informatief en verhalend boek tegelijk, met tal van leuke weetjes uit verschillende landen. En het verhaal over kinderen maken en kinderen krijgen zoals het is. Zonder fratsen en extra tierlantijntjes om het een beetje mooier te maken. Gewoon zoals het is. In redelijk begrijpelijke taal.
Lees hier de volledige recensie: Boekrecensie hip & hot.