‘Casa Luz’

‘Luz’ – Spaans voor ‘licht’ – is ons schrijf- en zomerhuis op het mooie Zeeuwse eiland Tholen vlak achter de Oosterscheldedijk, bij het natuurgebied De Pluimpot.

oosterschelde_zon-1

‘Luz’ hebben wij gemaakt om er zelf te kunnen schrijven, ontspannen, inspiratie op te doen en tot rust te komen. Of om gewoon vakantie te vieren aan de Oosterschelde.

Omdat ‘Luz’ bij een kleinschalig vakantiepark ligt zijn er goede kampvoorzieningen op loopafstand. De Oosterschelde is heel dichtbij met een beschermd strandje, mossel- en oesterbanken en je kunt er zelfs leren duiken. De dorpen Scherpenisse en Sint Maartensdijk zijn op wandel- en fietsafstand en het openbaar vervoer (bus) is te vinden in Scherpenisse. Natuurlijk is ‘Luz’ een prima uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en autotochten over het mooie en onbedorven Tholen. In het hoogseizoen kunt u iedere dag via de veerpont naar Yerseke en Wemeldinge aan de overkant van de Oosterschelde. Er zijn enkele fietsen aanwezig bij het huis en op het park kunnen desgewenst ook fietsen worden gehuurd.

‘Luz’ biedt prima voorzieningen, zoals de speciaal voor schrijvers ingerichte ‘Roald Dahl schrijfhut’, slaapplaatsen voor maximaal zes personen, een ruime badkamer en een prachtige tuin rondom het huis met verscheidene zit- en rustplekken.

Het schrijf- en zomerhuis is vanaf het voorjaar van 2017 in beperkte mate te huur voor schrijvers en kunstenaars. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u het beste het contactformulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.