logo

De Val – een voorstelling geïnspireerd door Vlam

 

De Val still grofkorrelig

Op 5 mei ging op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen De Val in première, een toneelvoorstelling geïnspireerd op mijn boek Vlam.
Altijd weer spannend en fascinerend om te zien hoe jouw verhalen in de handen van kunstenaars uit andere disciplines een heel andere vorm krijgen. En in dit geval een zeer geslaagde vorm!
De Val is een dynamische voorstelling, die qua thematiek het boek volgt, maar voor een heel andere vertelvorm en verhaallijn kiest. Dictatorsvrouw Angelica (gespeeld door Annemarike Ruitenbeek) en haar hoofd Geheime Dienst Don Lisander (gespeeld door Oscar Postema) bemannen het commandocentrum nadat de dictator en zijn dochter onder mysterieuze omstandigheden zijn verdwenen. Kunnen ze de situatie in het land weer onder controle krijgen? En… is het wel de bedoeling dat dit gebeurt?
De Val confronteert jonge en volwassen toeschouwers op een heel toegankelijke manier met vragen over keuzevrijheid, de voordelen en gevaren van dictatuur en democratie, over leiden en je laten (ver)leiden door macht.
De voorstelling wordt op locatie gespeeld, bijvoorbeeld in het schoollokaal. Interesse? Theaterloods-b speelt de voorstelling opnieuw op 6 juni v.a. 18:00 in het COC-café in Den Haag. Kom kijken, de toegang is gratis en voor een gering bedrag krijgt u er een gevaarlijk lekker Dictators Diner bij!
De voorstelling is te boeken door scholen en andere belangstellenden, eventueel in combinatie met een auteursbezoek. Voor meer informatie:http://www.theaterloods-b.nl.
Fotografie: Anna A. Ros.

  • Share